اصطلاح اتوماسیون واژهای است که امروزه مکرراً با آن مواجه میشوید و بارها نیز از آنها استفاده کرده اید، شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که تفاوت طراحی وب سایت اینترنتی با یک اتوماسیون اداری اختصاصی در چیست؟ و یا شاید برایتان نامفهوم باشد که دقیقاً اتوماسیون ها چه نقشی را در یک کسب و کار ایفا میکنند و دقیقاً به چه نوع وب سایتهایی اتوماسیون گفته میشود؟
کلمه اتوماسیون از واژه ی انگلیسی Automation به معنی خودکار سازی گرفته شده است و تلفظ صحیح انگلیسی آن اتومٍیشٍن میباشد ولی ما در ایران مانند اکثر کلمات خارجی دیگر این عبارت انگلیسی را به تلفظ فرانسوی آن در ایران بیان میکنیم.
همانطور که از معنای کلمه اتوماسیون برمیاید این نوع سیستمها به خودکار سازی فرایند ها و چرخه های کاری یک مجموعه میپردازند. تمام تلاش تیم طراحی و برنامه نویسی اتوماسیون، ساده سازی و کشف روابط منطقی بین فرایند های کاری آن مجموعه میباشد. از یک زاویه دیگر اتوماسیون ها در اصل با دریافت اطلاعات از کاربران، اقدام به پردازش آنها مینمایند و در نهایت پاسخ محاسبات آن فرایند را در قالب یک صفحه زیبای گرافیکیٍ تحت وب، به کاربر نشان میدهند.
اغلب، تمامی این درخواست ها و پاسخها در پروفایل های کاربری جهت رویت مجدد و یا پیگیری موارد، قابل مشاهده و پیگیری میباشند. از دیگر وظایف اتوماسیون ها میتوان به توان ارائه گزارش های دقیق و کاربردی برای مدیران آن مجموعه اشاره کرد، بسیاری از مدیران سازمان ها و شرکت ها نیز تصمیمات خود را بر پایه تحلیل خروجی های اتوماسیون های فعال مجموعه خود میگیرند.
اتوماسیون ها را معمولاً به دو دسته ی کلی اتوماسیون های اداری و اتوماسیون های صنعتی تقسیمبندی میکنند. اگر شما هم علاقهمند به دانستن اختلاف بین اتوماسیون اداری و اتوماسیون صنعتی هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
تمرکز اتوماسیون های اداری بر روی خودکار سازی روال های اداری و حذف کاغذ بازیهای رایج اداری درون سازمانی و بین سازمانی میباشد. از قدیمی ترین اتوماسیون های اداری اجرا شده در ایران میتوان به سامانه های مدیریت مکاتبات اداری اشاره نمود، در این نوع اتوماسیون ها تمامی مکاتبات و تاییدیه ها میبایست که توسط این اتوماسیون به اجرا در میامد و فرایند هایی مانند ارسال، دریافت، تأیید، رونوشت ها، درج تاریخ، درج شماره نامه و حتی بایگانی نیز به صورت خودکار در درون کدهای این اتوماسیون ها انجام میگرفت. بعد از مدتی پس از آشنایی شرکت های ایرانی با اتوماسیون های اداری اتوماسیون هایی با نام تجاری CRM که کوتاه شده ی عبارت Customer Relationship Management و به معنای مدیریت ارتباط با مشتریان بود وارد عرصه فعالیتهای اقتصادی و کاری ایران شدند، هدف این نوع اتوماسیون ها جمع آوری اطلاعات مشتریان در یک مکان و ثبت فعالیتهای مشتریان با مجموعه بر روی آنها بود در ضمن نحوه خدمات رسانی شرکت ها به مشتریانشان نیز تا حد قابل توجهی در درون این اتوماسیون ها شکل میگرفت، به طور مثال از لحظه ثبت درخواست مشتری تا تأیید مالی و تحویل محصول نهایی، همگی توسط چرخه های کاری از قبل تعریف شده در این اتوماسیون ها به انجام میرسید.
اگر شما هم تصمیم به خودکار سازی فرایند های کاری مجموعه خود را دارید، هماکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید تا بهترین خود را در اختیار شما بگذارند.
پایش اطلاعات که واژه فارسی شده Monitoring میباشد از مهمترین نیازهای صنایع به ویژه نیروگاه های تولید برق و صنعت نفت و گاز میباشد، در صنایع جهت مدیریت و جلوگیری از بروز حوادث همواره مهمترین بخش رویت مقادیر سنسورهای نصب شده در داخل فیلد و یا کارگاه ها میباشد، وظیفه اصلی اتوماسیون های صنعتی دریافت مقادیر سنسورهای مختلف و ذخیره آنها در پایگاه داده خود میباشد، سپس این مقادیر جهت خوانده شدن توسط اپراتور ها بر روی صفحات گرافیکی و معمولاً در قالب نمودارهای مختلفی به نمایش در میایند. اپراتور ها با دیدن وضعیت نمودارها و اعداد تصمیم به اجرای فرامین قطع و وصلی عناصر داخل مجموعه مینمایند.
از دیگر وظایف حیاتی اتوماسیون های صنعتی ارسال پیامهای هشدار به صورت خودکار به اپراتورها و مدیران میباشد معمولاً نیز نحوه عملکرد آنها بدین گونه میباشد که برای هر عنصر حساس و فعال یک بازه ی مجاز عددی در نظر میگیرند و چنانچه اتوماسیون با عددی خارج از آن بازه مواجه شد بلافاصله اقدام به ارسال هشدار و یا در برخی اتوماسیون های پیشرفتهتر اقدام به قطع و وصل کردن خودکار آن عنصر میکند.
همانطور که در متن بالا اشاره کردیم برای طراحی اتوماسیون صنعتی نیاز به قرائت داده از روی سنسورها و آنالایزرهای متعددی از داخل فیلد میباشد، با توجه به حساسیت بالای عملکرد این دستگاهها و نیازمندی متفاوت شبکههای صنعتی با شبکههای کامپیوتری، پروتکل های بهخصوصی جهت برقراری ارتباط با دستگاههای قرائت کننده اطلاعات که به آنها RTU و یا Data Logger نیز گفته میشود وجود دارد که این پروتکل ها تماماً با پروتکل های رایج مورد استفاده در شبکههای کامپیوتری متفاوت میباشد. شرکت نیاتک با دارا بودن تجربیات ارزنده ای در زمینه شبکههای صنعتی و اسکادا همواره بهترین مشاور و مجری برای این نوع پروژه ها میباشد.
اگر شما هم تصمیم دارید تمامی نیازهای خود را چه در زمینه طراحی اتوماسیون صنعتی و چه در زمینه راه اندازی شبکههای صنعتی در یک مجموعه و به صورت یکجا برطرف کنید، مفتخر خواهیم بود تمام تلاشمان را در جهت پیادهسازی کاملاً بومی و آن هم با هزینههایی بسیار پایینتر از آنچه سایر رقبا ارائه میدهند برای توسعه کسب و کار شما به کار گیریم.